Infekcija u mokraćnim kanalima

Predstavlja rezultat jednog ili više tipova bakterija, koje inficiraju mokraćnu bešiku, mokraćni kanal i druge delove urinarnog trakta. Upala mokraćne bešike naziva se cistitis.

U grupu najrasprostranjenijih simptoma ubrajaju se osećaj peckanja prilikom mokrenja i česta mokrenja. Infekcija može biti praćena bolom u krstima, povišenom temperaturom i bolom iznad stidne kosti. U mokraći se može naći i krv. Infekcije se češće razvijaju kod žena, nego kod muškaraca.

Oboljenje se dijagnostikuje na osnovu analize mokraće na prisustvo mikroflore. Dobija se nivo bakterija i leukocita koji odstupa od dozvoljenog. Mnogi lekari savetuju da se analiza mokraće vrši kod dece u sklopu redovnog medicinskog pregleda.

Ukoliko se oboljenje ne leči, infekcija može preći sa mokraćne bešike na jedan ili oba bubrega, što je podloga za nastanak nefritisa, i što opet dovodi do uremijskog trovanja.

Uzroci – Infekcija se često razvija kao posledica nastanka pregrada, koje sprečavaju normalan protok mokraće.

Prepreke mogu biti urođene, npr. uzan mokraćni kanal. Kod dece se često otkrivaju relativno neznatna odstupanja od norme u strukturi mokraćnih puteva.

Žene, kod kojih su usled porođaja povređena tkiva, mogu patiti od poremećaja normalnog protoka mokraće. U grupu ostalih uzroka ubrajaju se: tumori obližnjih organa, tkiva koja srastaju, kao i kamenje u bubregu. Kada mokraća zastaje u mokraćnoj bešici, mikrobi, koji su obično prisutni u organizmu, počinju brzo da se razmnožavaju i i na taj način se razvija upala.

Trudnoća predstavlja naročit problem za žene koje pate od infekcije mokraćnih puteva, jer primena antibiotika u prva tri meseca trudnoće može izazvati urođene poremećaje u razvitku ploda. Hronični cistitis predstavlja infekciono-upalno oboljenje zida mokraćne bešike.

Uzročnici oboljenja su: bakterijska flora, virusi, hlamidija, trihomonas, gljivice. Najčešće infekcija dospeva u mokraćnu bešiku preko mokraćnog kanala (na primer, prilikom upotrebe katetera), a u ređim slučajevima, iz bubrega, žarišta upale.

U slučaju  hroničnog cistitisa početak bolesti ima nagli karakter (nakon prehlade ili drugog izazivajućeg činioca). Bolesnici se žale na često i bolno mokrenje, bolove u oblasti mokraćne bešike, koje se mogu proširiti na međicu. Prisutna je visoka temperatura, drhtavica, što svedoči o nastanku pijelonefritisa. Obično je povećanje temperature prisutno kod dece najmlađeg uzrasta.

Hronični cistitis retko nastaje kao zasebno oboljenje. Češće nastaje kao komplikacija drugih oboljenja urinarnog trakta. Predispozicije za razvoj hroničnog cistitisa su: adenom prostate, kamen u mokraćnoj bešici, striktura (suženje) uretre i drugi uzroci.

Korigovanje ishrane.

BIOKOREKCIJA ZAPALJENSKIH PROCESA U MOKRAĆNIM KANALIMA

Prva faza – borba sa infekcijom, upalom i stimulacija imunoloških procesa.

1.    „ANTILIPIDNI ČAJ“: ujutru, sat vremena pre uzimanja hrane sipati na jednu kesicu čaja 500 ml ključale vode i ostaviti da odstoji 15 min, piti malim gutljajima tokom dana.

2.    „KORDICEPS“: po 2 kapsule ujutro, 30 minuta pre uzimanja hrane, piti sa najmanje 250 ml čaja tokom 7 dana, zatim u narednih 10 dana uzimati po 3 kapsule, i tokom sledećih 14 dana po 4 kapsule.

3.    „HITOZAN“ : po 2 kapsule uveče, 30 minuta pre obroka, piti sa najmanje 250 ml čaja tokom 7 dana, zatim u narednih 10 dana po 3 kapsule, i sledećih 14 dana po 4 kapsule. Kod dece starije od 12 godina doza preparata je dvostruko manja.

Predviđena doza za kuru: 1 mesec.

Druga faza – ponovno uspostavljanje mikrocirkulacije i korekcija metabolizma u organima mokraćnog sistema.

4.    „BIOKALCIJUM“: uzimati ujutru po 1 kafenu kašičicu na 250 ml vode 30 minuta pre obroka, malim gutljajima.

5.    „BIOCINK“: uzimati po 2 kapsule uveče, 1,5 sat nakon večere, sa 250 ml vode.

6.    „HOLIKAN“: po 2 kapsule ujutru pola sata pre doručka, popiti sa 250 ml vode.

Predviđena doza za kuru – 1 mesec.

Trajanje osnovnog programa korekcije – 2 meseca.

U toku godine se sprovode najmanje 3 kure lečenja.

Ukoliko Vam se dopada ovo što ste upravo pročitali, za sva dodatna pitanja i informacije  budite slobodni da nam se javite, rado  ćemo Vam dati tražene informacije.

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd postoji i mogućnost ličnog preuzimanja.
Proizvode isporučujemo u sledeće države: Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, sve zemlje EU, USA, Kanada i dr.
Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kineske tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera k

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd postoji i mogućnost ličnog preuzimanja.
Proizvode isporučujemo u sledeće države: Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, sve zemlje EU, USA, Kanada i dr.
Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kineske tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite nas već danas: +381643227751
+381642623559
+38765437120
E-mail: tienspreparati@gmail.com